Aktuális pályázatok

Elek Róbert
|
2011. február 10., csütörtök 16:18
-Újabb támogatás a fiatal mezőgazdasági termelőknek -Több mint 2 milliárd forint termelői csoportoknak! -Tájékoztatás - zöldség-gyümölcs rendkívüli intézkedések -Megkezdődött a 2014. évi egységes kérelmekhez kapcsolódó első körös adategyeztetés folyamata

AKTUÁLIS PÁLYÁZATOK

Tájékoztatás - zöldség-gyümölcs rendkívüli intézkedések

Tájékoztatás - zöldség-gyümölcs rendkívüli intézkedésekAz Európai Bizottság augusztus 30-án (szombaton) megjelent rendeletével az egyes gyümölcs- és zöldségfélék termelőinek nyújtandó rendkívüli és ideiglenes támogatási intézkedéseket nyitott meg - 125 millió Eurós keretösszeggel - az orosz importkorlátozással érintett termelők megsegítése érdekében. Magyarország már az intézkedési javaslat tárgyalása során jelezte, hogy magasabb keretösszeg lenne indokolt.

Szeptember 5-én a Bizottság tájékoztatta a tagállamokat, hogy számtalan helytelen előzetes igénylés érkezett be, amelyek a kiadott jogszabály nem megfelelő értelmezéséből fakadó hibákat tartalmaztak, egyben kérte a tagállamokat, hogy korrigálják azokat.

Szeptember 10-én Dacian Ciolos mezőgazdasági biztos sajtóközleményben jelentette be, hogy a rendkívüli intézkedés végrehajtását felfüggesztették a tagállamok által leadott aránytalanul magas előzetes igények miatt. Az előzetes igények összessége többszörösen meghaladta az EU átlagos éves orosz exportját. Az eredeti célkitűzéseinek elérése érdekében a Bizottság rövidesen javaslatokat terjeszt elő a rendkívüli intézkedések folytatására.

A bizottsági közleményeket követően Magyarország haladéktalanul az EU Mezőgazdasági Különbizottsága napirendjére kérte az ügy tárgyalását annak érdekében, hogy a szükséges nagyságú források átlátható és felelős felhasználása ténylegesen megvalósuljon, és a kitűzött célok elérésére valóban alkalmas eszköz kerüljön bevezetésre.

Az európai jogszabály végrehajtásához szükséges magyar rendelet soron kívül megjelent, azonban az intézkedésre igen alacsony részvételi szándék mutatkozott, mindössze 226 jelentkező adott be előzetes igénylést.

 

Újabb támogatás a fiatal mezőgazdasági termelőknek
2014-09-16 13:58
A 2014 májusában benyújtott támogatási kérelmekre vonatkozóan az Irányító Hatóság (Miniszterelnökség) meghatározta azt a ponthatárt, mely felett elnyerhető a fiatal gazdálkodók induló támogatása.

Több mint 3000 kérelem érkezett be a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz. A Miniszterelnökség a korábban rendelkezésre álló forrást megemelte, ennek következtében összesen 1270 kérelmező nyerhette el a támogatást. A jogszabályban előre meghirdetett értékelési rendszerben legalább 103 pontot elérő kérelmek kerültek jóváhagyásra.

Az MVH megkezdte a határozatok kipostázását az ügyfelek részére. A támogatási összeg 90 %-ának igénylésére, a kifizetési kérelem benyújtására az ügyfeleknek a döntés jogerőre emelkedésétől számított 90 napjuk van. A benyújtáshoz szükséges nyomtatványok elérhetők az MVH honlapján.

 

Több mint 2 milliárd forint termelői csoportoknak!
2014-09-16 09:11

Összesen 2,6 milliárd forint kifizetését indította el a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a termelői csoportok létrehozásához és működéséhez nyújtandó támogatás keretében. A jogcímre 2014. június 1. és 30. között 167 kifizetési kérelem érkezett az MVH-hoz.

A támogatás célja, hogy elősegítse az elismeréssel rendelkező termelői csoportok tagjai termelésének és teljesítményének a piaci követelményekhez való igazítását, valamint az áruk közös forgalmazását.

 

 

Megkezdődött a 2014. évi egységes kérelmekhez kapcsolódó első körös adategyeztetés folyamata
2014-09-12 09:09
2014. szeptember 11-én megkezdődött az egységes kérelmek keretében igényelt területek keresztellenőrzése alapján a hivatal által előállított adategyeztető végzések kiküldése.

Megkezdődött a 2014. évi egységes kérelmekhez kapcsolódó első körös adategyeztetés folyamata2014-től a meghatalmazottal rendelkező gazdálkodók esetén, amennyiben a gazdálkodó másként nem nyilatkozott, a végzés kizárólag a meghatalmazott részére kerül megküldésre.

Tájékoztatjuk a gazdálkodókat, hogy a korábbi évekhez hasonlóan:

· a fizikai blokkok területével összefüggő idei keresztellenőrzés (blokktúligénylés-vizsgálat) és adategyeztetés két körben valósul meg: a napokban induló, valamint a várhatóan szeptember végén kezdődő folyamatok során,
· az adategyeztetések során az MVH kizárólag az adategyeztetésre felszólító és a túligényelt blokkokat bemutató végzés (adategyeztetésre felszólító végzés) ügyfélkapun/postai úton történő kiküldésével értesíti az érintett ügyfeleket
· az ügyfelek a hivatal honlapján, az egységes kérelem benyújtás kapcsán már megismert menüpont alatt, az adategyeztetésre felszólító végzésben található egyedi jelszó felhasználásával érhetik el az adategyeztetés célját szolgáló elektronikus rögzítő felületet („W0149 egységes kérelem Adategyeztetés elektronikus felület"). Az egységes kérelemnél megismert módon kell benyújtani ügyfélkapun keresztül a felülvizsgált területadatokat és parcellarajzokat tartalmazó mentett adatokat.

Változás! Felhívjuk az gazdálkodók figyelmét arra, hogy amennyiben az adategyeztetésre felszólító végzésben foglaltak teljesítésének a végzésben megjelölt határidőben nem tesz eleget vagy nem elektronikus úton tesz eleget, abban az esetben a bejelentésüket az MVH a döntés meghozatalánál nem veszi figyelembe, és az ügyfél érintett területeire vonatkozó jogszerű földhasználatát ellenőrzi.

Az MVH az adategyeztetésre felszólító végzéssel - az első körben - csak a fizikai ellenőrzéssel, változás-vezetési kérelemmel és EMVA erdő igényléssel nem érintett, de az igényelt területek alapján túligényelt fizikai blokkok vonatkozásában szólítja fel az érintett ügyfeleket a terület adataik felülvizsgálatára. A további fizikai blokkok keresztellenőrzése és a szükséges adategyeztetés a második körben -- várhatóan szeptember végén -- valósul meg. Egy ügyfél ezáltal túligénylés kapcsán akár két adategyeztető végzést is kaphat, illetve mindkét körben szükséges lehet a W0149 adategyeztető elektronikus felület kitöltése és a kérelem benyújtása.

A W0149 azonosítójú kérelem benyújtásának módjáról az adategyeztetésre felszólító végzéssel együtt megküldésre kerülő „Tájékoztató az egységes kérelem adategyeztetés felületre történő belépéssel kapcsolatban" című értesítő lap ad felvilágosítást.

A W0149 kérelmet a végzés kézhezvételétől, illetve a kérelembe történő belépés napjától számított 8 napon belül kötelező kitölteni és benyújtani.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a kapcsolódó felhasználói kézikönyv itt érhető el.

 

Források: www.umvp.eu,  http://www.mvh.gov.hu

A kosár üres.
kosár megtekintése